Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over het besluiten en beschikken.

  Wat is het verschil tussen de status "In onderzoek" en "Onderzoek"?

De status "Onderzoeken" wordt gegenereerd nadat Ockto gegevens zijn aangeleverd. Op basis van deze gegevens kan er geen goed advies worden gegeven, dus geen "Toewijzen" of "Afwijzen", maar er is meer informatie nodig. Deze informatie wordt niet door het systeem opgehaald, maar je moet dit onderzoek zelf doen.

De status "In onderzoek" bij nieuwe aanvragen is een status die jullie zelf invullen. Als je op "Besluiten" drukt bij een nieuwe aanvraag en klikt op "Meer informatie opvragen", krijgt de aanvraag de status "In onderzoek". Ook hier moet je zelf onderzoek doen.

  Kan ik een contractnummer wijzigen?

Het is mogelijk om een contractnummer te wijzigen, maar dit kan alleen bij heronderzoeken.

  Geldt een beschikking voor beide partners?

Bij hercontroles van een echtpaar wordt één regel aangemaakt in het bestand, dat is ingelezen. Dit betekent dat er voor een echtpaar ook maar één case is aangemaakt. Dit zie je ook terug in de Backoffice Applicatie.

Als de Ockto data terug komt en je wilt de aanvraag beoordelen, dan wordt er één beschikking aangemaakt. Deze beschikking is op naam van de hoofdaanvrager, maar geldt voor beide personen.

  Wat kan ik aanpassen als ik een afwijsbrief aanmaak?

Als je een afwijsbrief aanmaakt gebruikt de Backoffice Applicatie het ingelezen template. Het enige wat je hierin aan kan passen, zijn de afwijsredenen. De rest is hetzelfde. Je kunt wel gebruik maken van de invulvelden, die worden automatisch gevuld met de data uit de aanvraag. Lees het artikel "Inrichten communicatie" voor een overzicht van de invulvelden.

  Ik heb een case afgebroken, die eigenlijk hersteld moet worden. Hoe kan ik dit oplossen?

Het is eigenlijk niet de bedoeling dat een case zomaar wordt afgebroken, tenzij je hier heel erg zeker van bent. Mocht het toch een keer voorkomen dat een case teruggezet moet worden, om deze opnieuw toe te kennen, neem dan contact met ons op. Belangrijk om te weten, is dat we dit zelf niet zomaar "met een druk op de knop" kunnen doen en hiervoor onze ontwikkelaars in moeten schakelen. Dit maakt het een omslachtig proces en dit doen we dan ook alleen bij uitzonderingen.

  Hoe meld ik verzekerden af die niet (meer) in aanmerking voor de Gemeentepolis?

Het afmelden van een verzekerde is niet mogelijk via de Backoffice Applicatie. Voor het afmelden van een verzekerde dien je contact op te nemen met de verzekeraar binnen jouw gemeente. Het afmeldproces verschilt namelijk per verzekeraar. Het afmelden is niet nodig als je gemeente op vooraf toetsen staat omdat de aanvraag dan niet wordt verzonden naar de verzekeraar.