Details financiële situatie

Gewijzigd op: Vr, 26 Nov, 2021 om 3:24 PM


Inleiding

Beschikbaar bij de volgende licenties: Premium Module Rechtmatigheid

Het overzicht van de Financiële gegevens laat zien welke gegevens zijn opgehaald door Ockto bij MijnOverheid, het UWV en de Belastingdienst. De gegevens die getoond worden kunnen per case verschillen.


Inkomen actueel

Als er gegevens bij het UWV bekend zijn, zal de aanvrager nog maandelijks inkomen uit bijvoorbeeld looninkomsten genereren. In dat geval worden de meest actuele loongegevens getoond. Dit zijn de gegevens van de laatste 3 maanden.


Inkomen historisch

Als er geen recente financiële gegevens bekend zijn, kunnen er gegevens getoond worden bij Inkomen Historisch. Deze gegevens worden bij de Belastingdienst opgehaald. De Belastingdienst heeft gegevens van het vorige belastingjaar. In het jaar 2021 is dus het jaarinkomen te zien van 2020.

Het gaat hierbij om een jaarinkomen. Als je gemeente de module Rechtmatigheid heeft afgenomen wordt dit omgerekend naar een netto maandinkomen. Let op. Als een inwonen met pensioen is, worden dit pensioen ook opgehaald bij de Belastingdienst. In dit overzicht zie je dus wat er aan pensioen is uitbetaald door de Sociale Verzekeringsbank over het vorige belastingjaar.


Banksaldo

De peildatum van het banksaldo zal ook altijd van het vorige belastingjaar zijn. Deze gegevens komen van de Belastingdienst en zijn van het vorige Belastingjaar. Zo zal je in 2021 dus te maken hebben met het peildatum 1-1-2020.


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.