Besluiten op basis van bestandscheck

Gewijzigd op: Vr, 29 Okt, 2021 om 2:50 PM

Beschikbaar bij de volgende licenties: Extra Premium

In een aantal situaties zal de Backoffice Applicatie automatisch een besluit vastleggen. In deze situaties is er geen beschikking aan de inwoner gestuurd. Het besluit is genomen op basis van een gemeentelijke instelling (achteraf toetsen) of als de inwoner die de gemeentepolis aanvraagt, voorkomt op een vooraf door de gemeente aangeleverde lijst voor bestandscheck (allowlist). De volgende scenario's leiden tot een automatisch besluit.

Scenario #1: Gemeente gebruikt vooraf toetsen en de inwoner komt WEL voor op een allowlist.

• De inwoner ontvangt alleen een bevestiging van de aanvraag.
  • De status van de aanvraag in de Backoffice Applicatie muteert automatisch naar: Besluit genomen.
  • De Backoffice Applicatie genereert automatisch het volgende besluit: Toegekend o.b.v. bestandscheck.

Scenario #2: Gemeente gebruikt achteraf toetsen.

• De inwoner ontvangt alleen een bevestiging van de aanvraag.
  • De status van de aanvraag in de Backoffice Applicatie muteert automatisch naar: Besluit genomen.
  • De Backoffice Applicatie genereert automatisch het volgende besluit: Toegekend o.b.v. bestandscheck.

Voor gemeenten met een Premium licentie is het mogelijk om bij een automatisch genomen besluit nog een beschikking voor de inwoner op te stellen.