Email templates

Gewijzigd op: Wo, 20 Okt, 2021 om 1:49 PM

Email templates

Beschikbaar bij de volgende licenties:  Extra Premium

De aanpassing van email templates gaat iets anders. Door op de knop ‘Email template toevoegen’ of op het potlootje bij de email template te klikken, opent een nieuw scherm. In dit scherm staat een teksteditor waarin de tekst van de email template wordt getoond en kan worden aangepast. De venstergrootte van de teksteditor kan naar wens worden vergroot. Voor de email templates zijn de samenvoegvelden beschikbaar die ook in de brief templates worden gebruikt. De beschikbare velden staan boven de teksteditor.

Indien er nog geen email templates zijn ingesteld, dan zal de Backoffice Applicatie in het editorscherm een standaard tekst tonen die te gebruiken is voor email communicatie. In deze standaard tekst zijn reeds de juiste samenvoegvelden gebruikt. Je kunt deze tekst natuurlijk aanpassen conform gemeentelijke huisstijl, maar je kunt ook ervoor kiezen om de getoonde tekst zonder aanpassingen direct op te slaan.

Heb je de licentie Extra? Dan kun je geen beschikkingen als bijlage versturen. De standaard email tekst bij een besluit verwijst naar een bijlage. Die tekst moet je daarom aanpassen.

Als de tekst van de email correct is, kun je deze opslaan. Zodra een email template is ingesteld, kun je deze als test email naar ieder gewenst emailadres versturen om zo de opmaak in een emailprogramma te controleren. Klik daarvoor op ‘Testmail versturen’ en vul het gewenste emailadres in en druk op de knop ‘Verstuur test’.