SEPA

Gewijzigd op: Vr, 1 Jul, 2022 om 3:14 PM

Inleiding

Voor het product Energietoeslag is het mogelijk om een SEPA bestand te genereren vanuit de Backoffice Applicatie. Het SEPA bestand kan alleen worden aangemaakt voor de cases die het besluit "Toegewezen" hebben.

Hoe maak je een SEPA export?

1. Ga in het menu via Cases naar alle aanvragen van het product Energietoeslag.
  2. Filter op:
    1. Status: Besluit genomen
    2. Besluit: Toegewezen
    3. SEPA gegenereerd: Nee

3. Je kan nu een bulk selectie maken op de SEPA export te maken. Klik op 'Selecteer alles in huidige filter'.
  4. Alle cases die je wilt uitbetalen heb je nu geselecteerd. Als je dit goed hebt gedaan, ontstaat er rechtsonder in een button 'SEPA Export'. Als je hier op klikt begint het aanmaken van de export.
    LET OP: Als er cases tussen zitten die niet de status 'Besluit genomen' en status 'Toegewezen' hebben, kan je geen export maken. Zorg dus dat je de juiste filters aan hebt staan.
  5. Bevestig nu dat je voor de cases een SEPA wilt maken.
    LET OP: Als er al een SEPA is aangemaakt voor een geselecteerde case, krijg je hier een melding van. Als je NIET 2x wilt uitbetalen, klik dan NIET op 'Ga verder', maar op "Terug naar het case overzicht" en start opnieuw zonder deze case.
  6. Als je geen melding hebt gekregen en hebt bevestigd dat je een SEPA van de geselecteerde cases wilt maken, druk je op 'Ga verder' en wordt de SEPA aangemaakt. Zie hieronder een voorbeeld waarvan een SEPA XML is gemaakt voor 2 cases.
  7. Download de SEPA en druk op 'Afronden'.
  8. Je kan het SEPA bestand naar de financiële administratie sturen voor uitbetaling. Je kan de Bulkactie altijd terugvinden in de Backoffice Applicatie. Druk in het menu op 'Cases' -> 'Batch Overzicht' -> 'Afgeronde Batches' en dan op 'Bekijk Cases'. Je kan nu ook opnieuw de SEPA XML downloaden en de controlegetallen inzien.

Je bent nu klaar met het aanmaken van de SEPA. In de cases waar een SEPA voor is aangemaakt is dit ook te zien.

De cases hebben nu de extra status 'SEPA Gegenereerd: Ja' gekregen. De volgende keer als je een SEPA export maakt en je bovenstaande volgt de stappen maak je een nieuwe SEPA voor de nieuwe cases die zijn toegewezen.

LET OP: Technisch gezien is het mogelijk om 2 keer een SEPA aan te maken voor dezelfde case. Let dus goed op dat je de juiste filters toepast en let op of je de melding krijgt zoals in stap 5. Controleer goed voordat je de SEPA export aanmaakt.