Geboortedatum XLSX datafile

Gewijzigd op: Vr, 28 Jul, 2023 om 11:48 AM

Beschikbaar bij de volgende licentie: Premium

In de Backoffice Applicatie is het noodzakelijk dat een import bestand voor heronderzoeken op de juiste manier is opgemaakt. Hiervoor moet de geboortedatum worden geschreven als 01011980 in plaats van 01-01-1980. Om dit in Excel om te zetten, volgen een aantal stappen.

Als voorbeeld hebben we deze datums:

Maak een extra kolom naast de geboortedatum en gebruik de formule TEKST in Excel. Gebruik de volgende formule om een geboortedatum uit cel A2 naar cel B2 te krijgen in de juiste schrijfwijze: =TEKST(A2;"ddmmjjjj"). Het resultaat is als volgt:

Kopieer de formule naar beneden voor alle cellen in je kolom.

Afbeelding met tafel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Kopieer nu alle waardes in kolom B en plak deze terug als waarde. Dit doe je door eerst alle cellen te kopiëren en daarna op cel B2 te gaan staan en een rechtermuisklik te geven. In de opties die komen selecteer je 'Plakken als waarden' (figuur: klembord met 123 erbij).

Er lijkt niets veranderd, maar Excel geeft nu een klein groen driehoekje in iedere cel in kolom B. Dat komt doordat Excel een fout ziet: Getal opgeslagen als tekst

Dit is geen probleem omdat dit zo wordt ingelezen in de Backoffice Applicatie.

Je bent nu klaar.