Geboortedatum CSV datafile

Gewijzigd op: Wo, 20 Okt, 2021 om 2:09 PM


Beschikbaar bij de volgende licentie: Premium

In de Backoffice Applicatie is het noodzakelijk dat een import bestand voor heronderzoeken op de juiste manier is opgemaakt. Hiervoor moet de geboortedatum worden geschreven als 01011980 in plaats van 01-01-1980. Om dit in Excel om te zetten, volgen een aantal stappen.

Als voorbeeld hebben we deze datums:

 

Maak een extra kolom naast de geboortedatum en gebruik de formule TEKST in Excel. Gebruik de volgende formule om een geboortedatum uit cel A2 naar cel B2 te krijgen in de juiste schrijfwijze: =TEKST(A2;"ddmmjjjj"). Het resultaat is als volgt:

Kopieer de formule naar beneden voor alle cellen in je kolom.

Afbeelding met tafel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Kopieer nu alle waardes in kolom B en plak deze terug als waarde. Dit doe je door eerst alle cellen te kopiëren en daarna op cel B2 te gaan staan en een rechtermuisklik te geven. In de opties die komen selecteer je 'Plakken als waarden' (figuur: klembord met 123 erbij).

Er lijkt niets veranderd, maar Excel geeft nu een klein groen driehoekje in iedere cel in kolom B. Dat komt doordat Excel een fout ziet: Getal opgeslagen als tekst. Selecteer nu alle cellen in kolom B en klik op het uitroepteken dat verschijnt.

Kies vervolgens voor 'Converteren naar getal'. Je ziet bij sommige waardes dat de eerste nul is verdwenen. Dat lossen we op in de volgende stap.

Selecteer heel kolom B en geef een rechtermuisklik in een cel in kolom B. Kies voor 'Celeigenschappen'.

Klik in het scherm, wat nu opent, op het tabblad 'Getal' en kies 'Aangepast'. Klik op de '0' die je onder 'Standaard' ziet staan (rood omcirkeld) en vul in het veld 'Type' (rode pijl) het aantal nullen aan tot 8 en klik op 'OK'.

Je bent nu klaar.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.