Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de heronderzoeken.

  Is het verplicht om een verzekerde een brief te sturen, als ik een heronderzoek wil afwijzen?

Dit hangt af van de communicatievoorkeur. Als deze op "Brief" gezet is voor de heronderzoeken, is het niet verplicht om een brief te versturen. De brief wordt wel aangemaakt, maar het is dan aan jezelf om deze te downloaden en daadwerkelijk te printen.

  Ik heb een oudere Excel versie, hoe kan ik het bestand opslaan als UTF 8 format?
  Hoe meld ik verzekerden na een Heronderzoek af die niet meer in aanmerking komen voor een Gemeentepolis?

Het afmelden van een verzekerde is niet mogelijk via de Backoffice Applicatie. Voor het afmelden van een verzekerde dien je rechtstreeks contact op te nemen met de verzekeraar binnen jouw gemeente. Het afmeld proces verschilt namelijk per verzekeraar.

  Kan ik het hele jaar door een heronderzoek doen?

Wij adviseren gemeenten om het heronderzoek uiterlijk in het 3e kwartaal van een jaar af te ronden zodat de afmeldingen op tijd binnen zijn bij de verzekeraar. De verzekeraar kan dan voor de prolongatie de afmeldingen verwerken.

  Kan ik de uitnodigingsbrieven voor een Heronderzoek op een later moment nog downloaden?

Dat kan op twee manieren. Je kan ze los inzien door naar een case (HGP) te gaan en de brief te downloaden uit de tijdlijn. Je kan ook alle brieven in één keer downloaden door in het menu via "Cases" naar "Batch overzicht" te gaan. Bij afgeronde batches kan je op "Bekijk cases" drukken en vervolgens kan je alle brieven downloaden in PDF of in ZIP.