CSV datafile bij oudere Excel versie

Gewijzigd op: Wo, 20 Okt, 2021 om 2:11 PM


Beschikbaar bij de volgende licentie: Premium

Inleiding

Als je beschikt over een oudere versie van Excel, dan is het mogelijk dat je niet het juiste CSV format kunt kiezen. Je hebt dan alleen de keuze tussen "CSV MS-DOS" format of "CSV gescheiden met lijsttekens" format. Dit zijn niet de juiste formats.

Wanneer dit het geval is, zal je een aantal extra stappen moeten ondernemen. Hieronder worden deze stappen uitgebreid beschreven.

UTF 8 format

Het juiste format bij een oudere versie van Excel, is het "Unicode (UTF 8)" format. Volg de onderstaande stappen om tot dit format te komen:

  1. Tijdens het opslaan, kies je voor de optie "CSV (gescheiden door lijstscheidingsteken)", maar sla het bestand nog niet op!
  2. Klik hierna op "Meer opties"
  3. Er opent een nieuw venster met de locatie waar je wilt opslaan. Klik helemaal onderaan op "Extra" en daarna in de dropdown op "Webopties".
  4. Klik in de nieuwe venster op het tabblad "Codering" en zoek de optie "Unicode (UTF-8)" onder "Dit document opslaan als:".
  5. Selecteer die optie en klik op "Ok".

Let op! Telkens als je het bestand opent en weer opslaat, moet je de bovenstaande stappen uitvoeren. In de nieuwste versie van Office (365) zit deze opslagmethode als standaard variant.


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.